• Trude Henrichsen (foto: Privat)

VFA Sverige

I år er det 25 år siden Vision for All ble startet i Sverige. Lenuta Davidsson har vært leder siden 2016. Her er en prat med optikeren om status for organisasjonen.

- Vi har innstilt alle prosjektreiser og felles aktiviteter, men oppfordrer medlemmene til å hente seg briller og ferdigstille dem på hjemmebane, forteller Lenuta Davidsson. - De som foretar slike dugnader på egenhånd, skriver seg opp på liste. Den som kan vise til innsats på dugnadsfronten, kommer høyere opp på prioriteringslisten i forhold til å delta på prosjektreiser.

Ordfører med stort hjerte og engasjement.

Hun har akkurat blitt gjenvalgt som ordførande og går nå inn i sin fjerde sesong som leder.

- Hvordan fikk du høre om VFA?

-Jeg kommer opprinnelige fra Romania og tok optikerutdannelsen i voksen alder her i Sverige, forteller hun. - I 2015 fikk jeg gjennom Synoptikk tilbud om å være med organisasjonen Optiker uten grenser på en studietur til Guatemala. Arrangør for prosjektreisen var VFA Sverige. Det er det beste jeg har gjort i mitt liv, forsikrer hun. – Siden har jeg vært medlem av organisasjonen.

Høyt tempo

Vision for All i Sverige teller 700 medlemmer og hadde sist år rekord i antall prosjektreiser.

- Vi foretok tilsammen 24755 synsundersøkelser i løpet av ti reiser fordelt på åtte land.

I samarbeid med organisasjonen Hjärta till Hjärta som deler ut klær samlet inn i Sverige, gjennomførte vi blant annet to prosjektreiser til Romania. Målet er å hjelpe folk på hjemmebane slik at de ikke reiser rundt i Europa og tigger.

Sist år hadde vi også to prosjektreiser til Mexico og Peru, i tillegg til Madagaskar, Filippinene og Bolivia.

Arbeidsglede

- Det blir en del dugnadstimer?

Hun svarer leende: - I forbindelse med at vi forbereder 25 årsjubileet som skal markeres til høsten, er det blitt regnet ut at et år med ideelt arbeid tilsvarer 2.5 års arbeid for en person. Det igjen tilsvarer ca. 960 000 i lønn.

- Hvor får du selv motivasjon fra?

- Jeg skulle ha svart at det er å kunne hjelpe andre, men det er så mye mer. Som å føle på hjertevarmen og gleden på dugnad en solskinnssøndag. Det å vite at man med så lite kan gjøre så mye. Resultatet kommer direkte: Vår innsats bidrar til bedre syn og øker sjansen til et bedre liv.

Jeg regner ikke år men alle de fine stunder man får. Det finnes så mange fine mennesker i verden. Håpet er ikke dødt.0 views

©2018 by VISION FOR ALL