top of page

Drømmen om Peru

- Jeg har lyst til å bruke kompetansen min til å hjelpe andre på en annen måte, sier Trude Nygard Johansen. Optikeren med bosted i Lofoten er en av mange som venter på muligheten til å delta ute på prosjekt. Peru står øverst på ønskelista.

- Som optiker er jeg ute etter å hjelpe folk og å gi dem det beste synet de kan oppnå, sier Trude Nygard Johansen som har etablert seg som frilansoptiker med base i Nord- Norge og på Tynset

- Moren min, som også er optiker, har pleid å ta med innsamlede briller på messer til VFA, forteller hun. – Gjennom hennes engasjement har jeg hatt lyst til å delta lenge, men trodde jeg først måtte være ferdig med utdannelsen.


Etter først å ha jobbet et år som optiker i Oslo, bestemte hun seg for å flytte nordover. – Jeg savnet naturen og forsto at jeg ikke er noen byjente, sier hun. – Opprinnelig er jeg fra Tynset men siden det er mangel på optikere i nord, ble Lofoten valget.


I dag jobber hun som frilanser og pendler mellom morens butikk på Tynset og ulike butikker i Vesterålen.

-Hva er drivkraften for å være med på prosjektreise?

Svaret kommer kontant: -Det virker spennende å hjelpe folk på en annen måte. Det vil sikkert også bli andre utfordringer å forholde seg til enn det vi har her. Jeg ser for meg at det vil bli en del utenfor komfortsonen.

Tidligere har jeg vært i Equador så drømmen er å jobbe i Peru og at mor og jeg kunne ha deltatt sammen. Også hun er interessert. Det hadde vært fint og delt dette eventyret.Comments


bottom of page