OM VISION FOR ALL 

VFA er en uavhengig, ideell organisasjon som hjelper fattige i utviklingsland ved å foreta synsprøver og dele ut briller.  Dette gjør vi ved å samle inn nye og brukte briller i Norge, som måles opp og klargjøres gjennom dugnadsarbeid.  Frivillige og optikere gjennomfører så prosjektreiser i de ulike land, der optikere ikke er allment tilgjengelig og behovet er stort.

Nepal_22.jpg

HVEM ER VI?

VFA er en humanitær, ideell organisasjon som arbeider for å hjelpe den fattige delen av befolkningen i utviklingsland. Vi tar synsprøver og deler ut tilpassede briller.

Vi ønsker å hjelpe de som ikke selv har ressurser til å skaffe seg synshjelpemidler.

 

HVA VI GJØR

Vår visjon er å hjelpe mennesker med å få et bedre syn. VFA ønsker med sitt arbeid å inspirere til et aktivt solidarisk engasjement – nasjonalt ved å samle inn penger og brukte briller og solbriller, internasjonalt ved bistandsreiser i utviklingsland.

De som er med på våre prosjektreiser tar selv med seg synshjelpemidler og optisk utstyr i bagasjen, slik at vi vet at hjelpen faktisk kommer frem. Vi reiser dit hvor behovet er størst og optikere ikke er allment tilgjengelig.

 

VÅR HISTORIE

VFA Norge ble opprettet i 2003 av optiker Gunnar Lindgren. Organisasjonen består av engasjerte medlemmer, både optikere og frivillige med ulik bakgrunn. 

Vision For All har sin opprinnelse i Sverige. John Godoy fra Peru jobbet som lærer og oppdaget raskt at flere av hans elever hadde for dårlig syn. Han utdannet seg derfor til optiker, traff sin svenske kone og flyttet til Sverige. På hver eneste reise hjem til Peru tok han med seg brukte briller, gjennomførte synsprøver og delte ut brillene til de fattigste. Slik grunnla han VFA som organisasjon i 1995.

 

SAMARBEID

VFA får økonomisk støtte av ulike bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Noen bidrag er dedikert til spesifikke prosjekter,  andre til utstyr eller støtte til personer som skal på prosjektreise.

Takket være våre samarbeidspartnere kan vi fortsette vårt viktige arbeid og nå ut til stadig flere mennesker.

 
LES MER PÅ BLOGGEN
Les mer om vårt arbeid, prosjekt-    reiser og siste nytt.
VFA-Bloggen

eller fortsett nedover

 
VÅRT STYRE
Gunnar_edited_edited.jpg

Gunnar Lindgren

Styreleder og prosjektansvarlig, Peru

Erol_edited_edited.jpg

Erol Hussein

Økonomiansvarlig & Prosjektleder

Cecilie_edited.jpg

Cecile Schønfeldt

Prosjektleder

Hanne_edited.jpg

Hanne Askehagen Kroken

Markedsansvarlig & Prosjektleder

IMAG1957_edited.jpg

Pascal Grimm

Prosjektleder

 

VÅRE MEDLEMSKAP

Bli en VFA´er; delta på prosjektreiser og ulike aktiviteter, samt motta nyhetsbrev og informasjon fra oss.

Velkommen som medlem!

 

ORDINÆRT MEDLEMSKAP

kr 150 pr. år

BEDRIFTSMEDLEMSKAP

kr 500 pr. år

ØNSKER DU Å ENGASJERE DEG?