top of page

Meningsfylt og engasjerende


Det er ti år siden VFA hadde sitt første prosjekt i Guatemala. Årets prosjektreise ble ledet av Erol Hussein som har vært med i organisasjonen siden starten. Her er en prat om hva det er som gjør engasjementet så givende.

- Hvordan fikk du høre om VFA?

- Som god venn av Gunnar Lindgren, ble jeg spurt om å være med i organisasjonen da den ble etablert i 2003. De trengte folk til styret og siden den gang har jeg vært aktiv med som kasserer og styremedlem i VFA.

- Hva er motivasjonen for å være med?

- Først og fremst gir det meg mulighet til å gjøre noe meningsfylt for andre. Det å kunne dele ut briller til de som selv ikke har mulighet til å skaffe seg det av økonomiske årsaker, er både meningsfylt og motiverende. Jeg har sett hva en enkelt brille kan bety for den som trenger det. Dette kan være inngangsbilletten til å få seg en jobb eller en utdannelse.

I tillegg er det interessant å være med på prosjektreiser da man treffer andre engasjerte mennesker og opplever andre land og deres kultur.

Et prosjekt på skinner

- Det er ti år siden VFA hadde sin første prosjektreise til Guatemala. Takket være god planlegging, dyktige prosjektdeltagere og trofaste lokale samarbeidspartnere, har dette blitt et velfungerende og årlig gjentagende prosjekt.

Tydelige spor

Da vi f.eks landet på flyplassen i Guatemala City med nærmere 3000 briller og annet utstyr, ble vi geleidet rett gjennom tollen uten videre heftelser. De første årene vi reiste, ble bagasjen nøye sjekket . I år ble vi hilst velkommen med ordene:

Takk for at dere hjelper vårt folk.

- Det er tydelig at arbeid vårt har satt spor, sier Erol Hussein som kan se tilbake på to prosjektreiser til Peru, en til Eritrea og fem til Guatemala. På tre av disse reisene har han vært prosjektleder.

bottom of page