top of page

Den største gleden man kan ha

En prat med prosjektleder Pascal Grimm som er klar for Guatemala:

Torsdag 17. januar 2019 er det klar for en ny prosjektreise i regi av VFA. Optiker Pascal Grimm er prosjektleder når teamet på syv setter kurs mot Guatemala med over 2000 briller. Den opprinnelige sveitseren er bosatt i Kristiansand. Dette er hans 3. prosjektreise til Guatemala.

- Hvordan fikk du høre om VFA? - Jeg tror det var gjennom en reisereportasje fra Peru 2006 i Optikeren, forteller han. - Året etter ble jeg med på Gunnar Lindgrens neste prosjekt til samme sted.

NYTT LIV

- Hva er motivasjonen for å være med? - Allerede etter første tur i 2007, så jeg hvor viktig dette arbeidet til VFA er. Det er så mange mennesker i den tredje verden som ikke ser godt fordi de ikke har råd til å skaffe seg briller. Et par brukte eller donerte ferdiglesebriller kan bety et nytt liv for folk som driver med håndarbeid som veving, brodering eller en skoleelev som skal gjøre lekser.

Jeg husker også en ni år gammel gutt i Amazonas som var meget nærsynt (- 7.00) Han ble stemplet som evneveik av lærerne, medelever og andre, bare fordi han ikke fikk med seg ting lenger unna enn 15 cm fra øynene sine.

Gutten fikk hakeslepp når han så den nye verden gjennom briller og moren ga meg en stor og god klem.

UTVIDE HORISONTEN - En litt mindre, men ikke ubetydelig motivasjonsfaktor er å oppdage nye land og kulturer med ulike tradisjoner, mat, språk og tankesett. Jeg tror vi som deltar på turene får en bedre forståelse for fattigdom og blir mer åpne for andre mennesker.

- Hva er utfordringene ved å være med som prosjektleder? Det er mer forarbeid og tankevirksomhet enn de fleste vil tro. Videre må man forsøke å forstå kulturen, tanke- og handlingsmønsteret til de som bor i landet man hjelper i.

- Hva er det mest givende ved arbeidet? - Det å kunne hjelpe og glede andre er den største gleden vi mennesker kan ha., sier Pascal R. Grimm.

bottom of page