top of page

Kjærkomment utstyr til Eritrea

-Jeg tenkte det sikkert er andre som kan ha bruk for utstyret, forteller Christine Nyrud som er administrerende leder og butikksjef fra Fank Waltons to butikker i Oslo. Neste sending til Eritrea blir med et komplett, brukt synsutstyr. gitt av firmaet.

- Selv om det i forhold til vår standard er på tide å bytte det ut, er det et fullt brukbart utstyr det ville vært synd å skulle kaste, sier Nyrud. Sist år samlet butikkjeden inn briller til VFA. Nå er bidraget utvidet blant annet med en trykkmåler og spaltelampe i et komplett synsutstyr.

- Veldig hyggelig å høre at det kan komme til nytte i Eritrea, understreker hun.


Et selvgående prosjekt

VFA har tidligere arrangert prosjektreiser til Asmara og Keren hvor vi blant annet har vært med å bygge opp et verksted for Krigsinvalide-forbundet og donert utstyr til øyeavdelingen på sykehuset.

Gjennom utstyr gitt av norske optikere og VFA, fikk landet sin første optikerskole i 2010.

Prosjektet i Eritrea har siden vært selvgående, støttet med sendinger med brilleinnfatninger fra Norge. Dette i samarbeid med Eritrean War Disabled Veteran Association, Norway Branch.

- Haile Michael Tesfazion er leder for Eritrean War Disabled Veteran Association i Norge. Her er han sammen med sin kone på dugnad med VFA i Mysen.

Comments


bottom of page