top of page

Et minne for livet

Jorge Hidalgo er klar til å lede høstens prosjektreise til Peru. Det blir hans åttende reise i regi av VFA. Her forteller han om hvordan han kom i kontakt med organisasjonen og hva det er som gjør det så kjekt å bidra.

- Jeg ble kjent med John Gody mens jeg bodde i Stockholm og jobbet på den Peruanske ambassaden, forteller han. Den svenske grunnleggeren av organisasjonen fortalte at VFA nå også var i ferd med å bli etablert i Norge. Da jeg forsto at de trengte hjelp til nødvendig papirarbeid og dokumentasjon for å ta med seg briller til Peru, tok jeg kontakt med Gunnar Lindgren.

SOLID KUNNSKAP Jorges første prosjektreise var i 2007. Siden har han vært med på til sammen syv prosjekter i regi av VFA Norge. I november er det tid for ny tur med peruaneren som prosjektleder.

Hva er din motivasjon? -Jeg har kjennskap både til landet og hva behovet er, og syns det er kjekt å kunne bidra. Min erfaring og kunnskap fra jobben ved ambassaden i Stockholm, gjør at jeg kan bistå med dokumentasjon, logistikk og organisering i forkant. Det er også en stor fordel at jeg snakker språket og er kjentmann i landet.

EN GOD OPPLEVELSE -Jeg synes VFA legger opp turene på en slik måte at det blir en god opplevelse for alle som er med, fortsetter han. - Det er et hektisk, men givende arbeid som også gir rom for å bli litt kjent med folket og landet vi besøker.

BLI MED! Jeg anbefaler alle reiselystne som har et ønske om å gjøre en innsats for andre, til å delta. Det trengs både optikere og assistenter, og det er ikke nødvendig med språkkunnskap selv om det selvfølgelig kan være en fordel. Det blir et minne for livet!

KONTAKTINFO: Har du lyst til å være med på VFAs prosjektreise, send oss en melding her på FB. Det er fremdeles behov både for optikere og frivillige for høstens prosjektreiser til Peru og Kambodsja.

bottom of page