Et minne for livet

Jorge Hidalgo er klar til å lede høstens prosjektreise til Peru. Det blir hans åttende reise i regi av VFA. Her forteller han om hvordan han kom i kontakt med organisasjonen og hva det er som gjør det så kjekt å bidra.

- Jeg ble kjent med John Gody mens jeg bodde i Stockholm og jobbet på den Peruanske ambassaden, forteller han. Den svenske grunnleggeren av organisasjonen fortalte at VFA nå også var i ferd med å bli etablert i Norge. Da jeg forsto at de trengte hjelp til nødvendig papirarbeid og dokumentasjon for å ta med seg briller til Peru, tok jeg kontakt med Gunnar Lindgren.

SOLID KUNNSKAP Jorges første prosjektreise var i 2007. Siden har han vært med på til sammen syv prosjekter i regi av VFA Norge. I november er det tid for ny tur med peruaneren som prosjektleder.

Hva er din motivasjon? -Jeg har kjennskap både til landet og hva behovet er, og syns det er kjekt å kunne bidra. Min erfaring og kunnskap fra jobben ved ambassaden i Stockholm, gjør at jeg kan bistå med dokumentasjon, logistikk og organisering i forkant. Det er også en stor fordel at jeg snakker språket og er kjentmann i landet.

EN GOD OPPLEVELSE -Jeg synes VFA legger opp turene på en slik måte at det blir en god opplevelse for alle som er med, fortsetter han. - Det er et hektisk, men givende arbeid som også gir rom for å bli litt kjent med folket og landet vi besøker.

BLI MED! Jeg anbefaler alle reiselystne som har et ønske om å gjøre en innsats for andre, til å delta. Det trengs både optikere og assistenter, og det er ikke nødvendig med språkkunnskap selv om det selvfølgelig kan være en fordel. Det blir et minne for livet!

KONTAKTINFO: Har du lyst til å være med på VFAs prosjektreise, send oss en melding her på FB. Det er fremdeles behov både for optikere og frivillige for høstens prosjektreiser til Peru og Kambodsja.