top of page

Klar for ny prosjektreise

Cathrin Rendal er klar for ny prosjektreise med VFA. Her er en prat med butikksjefen fra Brilleland med adresse Bodø.

- Hvordan fikk du høre om VFA?

- Jeg fikk høre om organisasjonen via min kollega Gunnar Lindgren. De siste tretten årene har han tatt turen opp fra Oslo og jobbet i min butikk ved behov. Først trodde jeg det bare var optikere som ble med på disse turene, men da jeg fikk høre at det var åpent for alle å være med som assistenter, bestemte jeg meg for å bli med. Dette er min femte tur med VFA: Tidligere har jeg vært tre turer i Peru og en i Guatemala.

- Hva er motivasjonen for å reise?

- Motivasjonen er jo at dette kan jeg best: Jeg gjør det samme der som i butikken min hjemme, - forskjellen er at vi ikke tar betaling for brillene.

Er det en historie/episode fra turene du husker spesielt godt?

- Jeg husker spesielt et sted vi kom hvor vi hadde blitt forsinket. Over 100 mennesker sto og ventet på oss og vi måtte bane oss vei frem til inngangsdøra. Det var spesielt.

Ellers er det godt å se hvor glade folk blir av å få briller.

Godt samarbeid med de lokale

- De vi samarbeider med, gjør også en flott jobb for å legge ting til rette for oss. De hjelper oss med lister, organiserer køene, og tar seg også av arbeidet som må gjøres etter at vi har reist, i forhold til å levere ut briller til den enkelte når vi spesialbestiller glass.

Stor glede

- Hva er det mest givende med arbeidet?

- Det er at uansett hvor fattige folket er, så er de utrolig blide og i godt humør. De blir sååå glade for brillene vi gir dem og spiser oss nesten opp av glede. Dette er mennesker som aldri ville kunne prioritert å få kjøpt briller.

Jeg vil fortsette å dra på disse turene, for meg blir det årets gode gjerning og jeg anbefaler alle som vurderer en tur, til å dra.

Det er en opplevelse for livet!

bottom of page