top of page

En hilsen fra Piura i Peru.


Vi har jobbet i 3 dager nå.

Den 1. dagen var vi på en slags helsestasjon. På kjøreturen dit så vi bare sand, søppel og skur. Det var fine arbeids forhold, men tydelig stor fattigdom og et folk med mye humor. Det ble 72 synsprøver.

Den 2. dagen reiste vi litt mer i høyden i 45 min gjennom noe grønnere landskap med bla bananplantasjer. Landsbyen vi kom frem til hadde fargerike hus og de gjorde det beste ut av hva de hadde. Denne gangen var alle sammen inne i en stor forsamlingssal med mye støy og dårlige forhold, men menneskene var fantastiske. Dagen gikk som en lek og vi fikk mange klemmer og kyss. I Butikken var det travelt og det var tydelig veldig nøye med at ingen snek i køa. Det ble 110 synsprøver denne dagen.

Hjelp til skolebarn

I dag, 3. arbeidsdag kjørte vi inn i et gammelt kontainer område og havnet til slutt i et skittent industri lokale som luktet drivstoff og maling. Der gikk de å sprayet med godlukt for å pynte på forholdene. Det var tydelig at de som bodde i dette område hadde litt mere å rutte med og var veldig nøye med hvordan brillene så ut. Her fikk vi også hjulpet en del barn, som kom i skoleuniform med store skjeve hornhinner og høye minus.

Vi er en fin gjeng med 5 optikere og 3 assistenter. Teamet jobber veldig effektivt og etter 116 synsprøver og høy brille 2 andel var vi fornøyde og ganske slitne.

Etter arbeidsdagene og tilbake til hotellet får vi god mat. Vi rekker til og med litt strandliv før solen går ned. Vi legger oss etter en god middag, og hviler ut til frokost kl 7. Dette er en unik opplevelse og vi føler oss heldige for at vi får være med. I morgen drar vi til en ny by lenger nord.

bottom of page