top of page

Anders med ny kurs for Kambodsja

Anders Oxaas er klar for sin fjerde tur med VFA. Optikeren fra Kristiansund var med på sin første prosjektreise for snart ti år siden. Nå er han klar for nok en gang å sette kurs mot Kambodsja.


- Jeg fikk høre om organisasjonen gjennom nettverket som optiker og i Interoptik, forteller han. - Den første prosjektreisen gikk til Ecuador i 2014. Siden har det vært to turer til Kambodsja, og samarbeide med The Lake Clinic der.

Flytende landsbyer

Han forteller: -Vi har et tett samarbeid med klinikken. som opererer på Asias største innsjø Tonlè Sap. De jobber med ulikt type helsepersonell som jordmødre, tannleger og tilbyr ekspertise etter hvilket behov det er blant befolkningen på innsjøen.

Når de reiser ut med oss fra VFA. er det de som legger ting til rett og sørger for å gi lokalbefolkningen beskjed om at vi kommer. Samarbeidet med Klinikken er til uvurderlig hjelp og gjør at vi enkelt kan komme til med å arbeide i de ulike flytende landsbyene. Det pleier å være intense og arbeidsomme døgn ute på flåtene.

Givende arbeid

- Hva er din drivkraft for å være med?

- Jeg liker å bruke min kompetanse og ekspertise på en måte som gir meg noe tilbake. Vi alle trenger å se hvor bra vi har det her hjemme i Norge, understreker han.

- I år er også min optikerassistent med.


Min oppfordring er at det er en flott erfaring for alle å delta på et slikt prosjekt. Vi trenger til sammenligning å se at de utfordringene vi har hjemme kanskje ikke er så store likevel.


Comments


bottom of page