top of page

Et visuelt tilbakeblikk.

Selv om vi på grunn av pandemien ikke kunne foreta prosjektreiser i fjor heller, har det likevel vært masse aktivitet rundt i landet. Stadig får vi henvendelser fra folk som vil være med på nye turer og hos Interoptik i Mysen har det vært jevnlige sendinger med briller fra privatpersoner som har tenkt på oss.

Takk til hver og en av dere!

Her er et lite utvalg bilder som viser noe av aktivitetene i 2021.


HURRA FOR NORDSETER SKOLE


-Målet var å gjøre en innsats for andre på tross av corona restriksjoner. Resultatet ble et dypdykk i frivillighetsarbeid med VFA som utgangspunkt. At en brukt brille kan gjøre så stor forskjell har skapt refleksjon, engasjement og kreativitet på alle trinn,, fortalte lærer Marit Grubben-Strømnes ved Nordseter skole i Oslo.


KJÆRKOMMENT UTSTYR TIL ERITREA

-Jeg tenkte det sikkert er andre som kan ha bruk for utstyret, forteller Christine Nyrud som er administrerende leder og butikksjef fra Fank Waltons to butikker i Oslo. Høstens sending til Eritrea ble dermed blant annet et komplett, brukt synsutstyr. gitt av firmaet.MINIPROSJEKT I ANTIGUA

Vår faste prosjektkoordinator i Guatemala, Patricia Sanchez de Echeverria arrangerte et lokalt brilleprosjekt i regi av VFA. Med hjelp av lokal optiker og lokale frivillige, fikk de utdelt 90 briller innsamlet i Norge.


POSTSENDINGER FRA HELE NORGE

Jevnt og trutt har det strømmet inn briller fra private givere over hele landet.


Og i Interoptik i Mysen har butikksjef Helene Kristiansen og hennes ansatte trofast sørget for at postsendingene blir hentet og forsvarlig oppbevart i butikkens eget lager. 🕶🌹


HØSTENS GLADMELDING!

Også dette året ga kjedene Brilleland og Interoptik sin støtte til VFA i forbindelse med Verdens Synsdag 2021.

Hvert år den andre torsdag i oktober har WHO innstiftet dagen hvor man i særlig grad setter fokus på alle de som har synsproblemer som kan behandles. I en hel uke donerte kjedene 50 kroner per synsundersøkelse som blir bestilt til vårt arbeid.

Siden alle prosjektreiser foreløpig er lagt på is til situasjonen rundt pandemien gjør det mulig å reise ut igjen, vil årets donasjon gå til:

- Innkjøp/oppgradering av utstyr til bruk på våre prosjektreiser - Kjøp/tilpasning av briller i det lokale markedet (hjelp til selvhjelp) og til fremtidige prosjektreiser.
MeED BRILLEINNSAMLING SOM VALGFAG

Også ved Vigrestad Storskule i Rogaland valgte lærer Elise Kristin Stople å bruke valgfagstimene "Innsats for andre" til å samle inn briller til VFA.


PÅ BESØK HOS PERUS AMBASSADØR

På tampen av 2021 fikk vi intervju med Perus ambassadør i Norge, Gustavo A. Otero Zapata som var full av lovord for måten VFA jobber på og ikke minst over at vi har operert i hans hjemland i nærmere tyve år.


VI TAKKER ALLE SOM TROFAST HAR STØTTET OSS I ÅRET SOM NÅ ER HISTORIE.

- OG SEND OSS

GJERNE EN MAIL TIL: post@visionforall.no OM DET ER NOE DERE LURER PÅ. ELLER EN MELDIMG PÅ FB.


GODT NYTT ÅR!!!

Comments


bottom of page