top of page

Med valgfag “Innsats for andre”


-Jeg tror de ble litt paffe i Brilleland da de hørte antall briller vi har fått samlet inn, forteller Elise Kristin Stople. Som lærer for valgfaget "Innsats for andre" har hun sammen med sytten elever ved Vigrestad Storskule sørget for at 124 brukte briller skal få nye eiere gjennom VFA.-For å oppfylt kompetansemål og ny læringsplan var det tid for å tenke nytt. Tidligere har vi hatt fokus på ulike veldedighetsorganisasjoner i kommunen og kartlagt dem pluss hatt bolker der elevene blir utplassert for å drive frivillighetsarbeid. I år har vi tilført en ekstra aktivitet i valgfaget ved å samle inn brukte briller i lokalmiljøet, forteller Stolpe.Positiv mottagelse

-For å sikre oss om at innsamlingsaksjonen var en god idé, tok jeg kontakt med Brillelands butikk i Bryne. Her var svaret: Bare samle inn alt dere vil. Lever det til oss så skal vi få sendt det videre til VFA.

Hun utbryter leende: -Nå som innsamlingsaksjonen er avsluttet og jeg tok kontakt med dem igjen, var


de tydelig overrasket over mengden. Vigrestad er et lite sted, men da vi talte opp var det faktisk 124 briller til sammen.


Egne plakater og stands

Valgfagelevene har ikke bare engasjert familie og venner til å levere fra seg briller. Prosjektet har vært utviklet av 15 -åringene selv og har innebært både butikkrunder for å henge opp selvlagde plakater og aktiv innsamling på stands.

- I starten krevde det litt nytenkning for elevene, men jeg tror alle både har hatt det gøy og lært masse. Det har vært et stort engasjement.

Visst har det gitt mersmak, forsikrer hun. - Kan godt tenke meg å fylle valgfaget på lignende måte igjen. Hvis det finnes nok folk i lokalmiljøet med flere briller, da, sier læreren ved Vigrestad Storskule i Rogaland.

(Foto: Elise Kristin Stople)Comments


bottom of page