Sommerhilsen fra leder

Kjære gode venner og samarbeidspartnere av VFA.

Kalenderen viser juli og det er tid for en sommerhilsen og en liten statusoppdatering.

Endelig er vi nå hundre prosent i gang med arbeidet igjen: Prosjektreisene til Peru, Kambodsja og Guatemala er under full planlegging. I tillegg er det ekstra gledelig å kunne fortelle at vi våren 2023 også vil gjennomføre en pilotprosjektreise til et nytt samarbeidsland: Nicaragua. Også her er deltakerlisten klar.


Stor reiselyst

Interessen for prosjektreisene har vært stor, noe som har gjort a vi dessverre har måttet si nei til flere.

Uttagelsen til de respektive prosjektlandene har foregått ut fra yrkesbakgrunn, praksis, reiseerfaring, språkkunnskap, alder og arbeidsplass. Målet har vært å sette sammen en fin miks av en gruppe på rundt fire optikere og tre assistenter.

Vi vil gjerne oppfordre alle som har meldt sin interesse til å søke igjen til neste år.


Uvurderlig bidrag

-Også i år mottok VFA økonomisk støtte til arbeidet fra InterOptik og Brilleland. Vi takker igjen varmt for tilliten. Det rause økonomiske bidraget har ført til at organisasjonens «grunnøkonomi» igjen har blitt vesentlig styrket.

I år er det tyve år siden VFA ble etablert i Norge. Da ble den første prosjektreisen til Peru arrangert i tett samarbeid med VFA Sverige. At vi nå endelig kan fortsette arbeidet i våre samarbeidsland, er en god følelse.

En ting er sikkert, - behovet for synshjelp har ikke blitt mindre i løpet av pandemien. Tvert imot må vi regne med at fattigdommen og nøden har bredt om seg.


Takk for all god støtte så langt i 2022. Dere bidrar sterkt til å gjøre arbeids vårt mulig.En fortsatt god sommer ønskes dere fra

Gunnar Lindgren

Leder.