top of page

Sommerhilsen fra lederen

Kjære gode venner og samarbeidspartnere av VFA.

Da er de lyse månedene her og det er tid for en sommerhilsen.

På grunn av situasjonen rundt koronaen, har vi måttet sette alle prosjektreiser på vent i hele 2021.

Det betyr imidlertid ikke at aktiviteter rundt VFA har stoppet. Fra hele landet fortsetter det å strømme inn briller og på Nordseter Skole i Oslo har VFA vært prosjekt i valgfaget "Frivillighetsarbeid".Dermed ble en av landets største skoler med sine rundt 1100 elever engasjert i innsamling av briller fra venner og bekjente. Resultet ble 554 briller.


Imponerende engasjement

- At en brukt brille kan gjøre så stor forskjell, har skapt refleksjon, engasjement og kreativitet på alle trinn, forteller lærer og initiativtaker bak prosjektet, Marit Grubben-Strømsnes.

Full applaus og mange takk for super innsats! Stas at Nordstrand Blad lagde en egen sak på dette flott leverte VFA prosjektet.


Stor takk til brillekjedene

Også i år mottok VFA økonomisk støtte til arbeidet fra Brilleland og InterOptik. Det har ført til at organisasjonens "grunnøkonomi" er vesentlig styrket. Vi takker igjen for tillitten og det rause økonomiske bidraget. Dette gjør at vi, så snart det blir trygt å reise igjen, kan sende nye team til våre kontaktpunkter i Peru, Kambodja og Guatemala. og at organisasjonen også har økonomi til å tåle også økte kostnader.


Styret fortsetter.

For andre år på rad har VFA nylig forlenget styrevervene for å sikre best mulig kontinuitet i organisasjonen. Når tid vi kan starte opp selve prosjektarbeidet igjen, er usikkert. Situasjonen i landene vi samarbeider med beskrives som fortvilet og kaotisk. Vaksineringen har kommet kort. Vi antar likevel av endringene kan komme relativt raskt. Foreløpig er vi optimistiske med tanke på prosjektarbeid i 2022. Vi har også blitt kontaktet av Nicaragua og planlegger et prosjekt også der som et nytt samarbeidsland.

En ting er sikkert, - behovet for synshjelp har ikke blitt mindre i løpet av pandemien. Tvert imot må vi regne med at fattigdommen og nøden har bredt om seg.


VFA takker for all god støtte så langt i 2021. Dere bidrar sterkt til å gjøre arbeidet vårt mulig!


En riktig god sommer til dere alle!


Hilsen

Gunnar Lindgren,

leder.Comments


bottom of page